dinsdag 18 mei 2010

Voorbereidingen zijn begonnen

Omdat ik langzaam verslaafd wordt aan de berichten op het floridaforum hebben we ons al ruim van te voren kunnen voorbereiden op de geplande reis. Als eerste zijn daar de ESTA formulieren. Onze kinderen zijn nu 11 en 9 jaar oud en hebben dus nog geen paspoort. Omdat iedere reiziger naar de U states nites een paspoort nodig heeft, deze maar laten maken voor die gasten. Na een weekje geduld hebben ze nu een eigen paspoort. Ik kan dus nu ook de ESTA formulieren gaan aanvragen. Eerlijk gezegd is dit een "makkie". Binnen 15 minuten zijn we theoretisch goedgekeurd en dat geeft toch al wel een goed gevoel.
De reisverslagen van de floridagangers zijn zeer leuk om te lezen en ook nuttig om er in augustus je voordeel mee te doen. Mijn vrouw en ik zijn in 1996 op rondreis geweest van Orlando naar Brandenton en terug. Veel mensen die ik gesproken heb zeggen dat er werkelijk zoveel veranderd is, dat wij het waarschijnlijk niet meer zullen herkennen, we laten ons dus maar verassen.
Ook over de invulling van de dagen zoals we die al eerder op dit blog hebben geplaatst zijn we het nog niet allemaal eens. Van verschillende florida forumers krijgen we te horen dat ons reisschema in Orlando best pittig is. Hier moeten we dus nog maar eens over redetwisten.
Wat me wel opvalt zijn de positieve reacties over de verschillende wallmarkts en outlet stores. Ten eerste zijn ze indrukwekkend groot, en de prijzen zijn ook voor de hollanders zeer interresant.
Wij gaan ons nog meer voorbereiden op 'de trip' en zullen ons weer melden als we breaking news hebben.

3 opmerkingen:

  1. Ja het is een verslaving huh?
    Wij kijken er ook naar uit, van zo,n vakantie, heb je lange voorpret , de vakantie, en veel napret, zeker als je ook wat blogs leest, er zijn altijd zaken van herkenning.

    Over je schema, in ons allereerste florida jaar deden wij het precies zo, we wisten toen niet of we ooit nog terug gingen, en wilden dus zoveel mogelijk doen. Achteraf hadden we het rustiger aan kunnen doen, want we werden verslaafd aan Florida.

    Nou je zou een iets rustiger eerste week kunnen doen, en daar toch een rustdag in lassen, het verschil Florida / Nederland is al zo groot. Je moet ook even wennen aan alles. Maar nogmaals het is voor mij wel heel herkenbaar !!

    Verder veel voorpret nog hoor !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zoals Rick al ook zegt is het heel herkenbaar voor ons. Wij deden de 1e keer ook echt alle parken omdat we niet wisten of wij daar ooit nog eens zouden komen. Gelukkig is dat allemaal nog goed gekomen...

    De rustdagen zijn inderdaad heel belangrijk, maar in ons geval van een 'rustdag' zijn we toch rond het middaguur weer onderweg naar een mall, outlets of WallMart, we hebben echt geen rust aan onze k*nt ;-)

    Groetjes,
    Pieter & Petra "PenPe"

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo te zien is de "harde kern" van volgers zich langzamerhand aan het aanmelden.

    Groetjes,
    Pieter & Petra "PenPe"

    BeantwoordenVerwijderen